Марки
 
 
Количка
0 продукта
 
Партньори
 

Sibutramine / Сибутрамин

Sibutramine / Сибутрамин
Натиснете върху снимката за по-голям размер
Цена: 109.99лв.
Наличност: Изчерпан
Модел: 30 бр. капсули по 20 мг
Средна оценка: Продуктът няма оценка

Количество: Поръчайте

Какво представлява Сибутрамин и как действа?


Sibutramine, чиято активна съставка е Сибутрамин хидрохлорид монохидрат, е избирателен инхибитор на повторното поглъщане на серотонина и норадреналина и се използва за клиничното лечение на затлъстяване. Медикаментът е създаден от компанията Abbott Laboratories, която го продава и под други различни наименования.

Основната функция на Sibutramine е потискането на апетита и ефективното намаляване на дневния калориен прием, като медикаментът осигурява по-бавна, но безопасна стабилна и дълготрайна във времето загуба на телесното тегло.

Сибутрамин хидрохлоридът постига ефекта си с два основни механизма. От една страна, чрез потискането на апетита, което научно доказано намалява дневния енергиен прием с до 1300 калории. В допълнение химическото съединение стимулира и метаболизма и увеличава калориите, изразходвани от тялото през деня. Изследванията показват, че само 1 доза от 20 мг. Сибутрамин увеличава базовото ниво на метаболизма с до 50% като ефекта продължава поне 8 часа.
Термогенният ефект на медикамента се дължи на въздействието върху автономната нервна система на организма посредством индиректното активизиране на бета-3 рецепторите. В резултат се засилва термогенезата, осъществявана от кафявата мастна тъкан и повишаване на телесната температура с до 1 градус по Целзий.

Изследване на Kansas Fooundation for Clinical Pharmacology от 2001 г. показва, че при прием на 20 мг. Сибутрамин дневно в продължение на 12 седмици от 322 пациенти страдащи от затлъстяване, 42% са изгубили 12% и повече от първоначалното си тегло, а при 38% отслабването е стигнало до 20% и повече процента от изходните килограми. Резултатите от клиничната употреба на Сибутрамин в Rui-Jin Hospital в Китай показва, че за същия период от време – 12 седмици, средната загуба на тегло при 120 мъже и жени със затлъстяване при дози от 20 мг. дневно е била12 кг.


Странични ефекти:

 

Най-често срещания страничен ефект на действието на Сибутрамин хидрохлорида е повишаването на кръвното налягане, което е достатъчно чувствително, за да не се препоръчва използването му от хора, страдащи от високо кръвно налягане или други сърдечносъдови проблеми. Срещат се още сухота в устата, безсъние, раздразнителност, болки в гърба и стомаха, запек, които обикновено се облекчават значително с привикването към медикамента. Приемът на медикамента трябва да се спре незабавно при появата на по-сериозни токсични симптоми сред които постоянна превъзбуда, неспокойствие, загуба на съзнание, обърканост, хронична слабост, треперене, ускорено сърцебиене, разширени зеници, повръщане, затруднено дишане, болки в гърдите, подуване на стъпалата, глезените или краката, причерняване, дезориентация, треска, тремори или болки в очите.

 

Противопоказания:


Не трябва да използвате препарата, ако сте приемали MAO-инхибитори от рода на Furazolidone (Furoxone), Isocarboxazid (Marplan), Phenelzine (Nardil), Rasagiline (Azilect), Selegiline (Eldepryl, Emsam) или Tranylcypromine (Parnate) през последните 14 дни. Не е подходящ за употреба ако имате неконтролируемо високо кръвно налягане, хранително разстройство от рода на анорексията и булимията, коронарна болест или други заболявания на сърцето и инсулт, или вземате други стимуланти за регулиране на теглото.


Начин и продължителност на прием:


Sibutramine се продава в дозировка – по 20 мг. във всяка капсула. Препоръчителната  доза за повечето пациенти е 20 мг. дневно. Веднъж установена, ефективната доза се движи средно 20 мг. дневно, като тази граница не бива да се превишава.

Медикаментът може да се взема без прекъсване в продължение на не повече от 1 година. След пауза от няколко месеца приема на Сибутрамин може да се поднови отново.

 

Важно: Потребители със здравословни проблеми и под лекарско наблюдение да се посъветват с лекуващия  лекар преди приема на продукта. Да не се употребява от бременни жени и кърмачки. Продуктът не е предназначен за деца! Да се употребява само от възрастни. Съхранявайте на недостъпно за деца място.

При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.

Добавете коментар
Вашето име:


Вашият коментар: забележка: HTML не се подържа!

Оценка: Лош            Добър

Въведете кода от картинката:

Няма допълнителни картинки за този продукт.